Persoane interesate

miercuri, 11 februarie 2015

Conflictele care duc la dereglari de vedere (miopie, hipermetropie, cataracte)

Conflictele care duc la dereglari de vedere (miopie, hipermetropie, cataracte) , la mania persecutiei sau a urmaririi, la conjuctivite, blefarite, keratite, afectiuni ale canalelor lacrimale
Cand ne ataca cineva din spate sau din lateral - deci cand nu putem vedea bine atacatorul
- cand un copil in burta mamei este bombardat cu ecograful sau cu o punctie pt. amniocenteza
- cand ne suprinde un pericol neasteptat si care nu stim de unde provine, poate un acccident sau un incendiu in plina noapte,
- cand ne paste un pericol de care nu putem scapa, caci ne urmareste cumva,
- la ganduri si incercari de avort ale mamei sau la pericol de a pierde sarcina oricannd
atunci putem suferi o sperietura/conflict numit in NMG "frica in ceafa" sau "atac pe la spate" sau "atac din spate"
(Insa nu e numai din spate in mod literal, acesta este doar un termen general).
Este vorba de o frica al carui moment de atac nu il stim exact. Poate sa fie oricand. Un pericol latent.
Frica asta de atac neasteptat se poate intampla si la copii la scoala..cand au frica de un profesor sau materie si nu stiu cand vor fi ascultati si intrebati. De asemenea daca un copil are un dusman pe afara care il tot necajeste si nu stie cand vine atacul urmator.
Cand conflictul s-a incheiat se produce intre retina si sclera ochiului un edem care poate duce la desprinderea retinei, mai mult sau mai putin observabil.
Daca conflictul nu a fost prea intens si nici nu a durat prea mult - asa cum se intampla de ex. cand un animal este atacat de un pradator pe la spate, dar scapa... sau un hot incearca sa fure geanta poseta unei femei, dar care scapa totusi- atunci acest proces este reversibil, desi apare o deteriorare a vederii datorita dezlipirii retinei.
Miopia (vedere slaba la distanta)
Daca retina se dezlipeste pe partea laterala, si conflictul recidiveaza de mai multe ori, se ajunge la alungirea optica a ochiului din cauza ca intre retina si sclera apare un fel de "sorici", un strat mai gros care este rezultatul reparatiilor repetate. Cam tot asa cum pui petice peste petice la ceva care repari. Acest lucru duce la miopie.
Hipermetropia (vedere slaba in apropiere)
Daca retina se desprinde in partea dorsala (din spate) a ochiului si apar recidive, din aceleasi straturi groase care apar intre retina si sclera, globul ocular devine din punct de vedere optic mai scurt, ceea ce duce la hipemetropie
Schizofrenia cu mania persecutiei
Daca conflictul a afectat ambele cortexuri cerebrale (acolo este situat releul retinei) si deci au existat doau conflicte de "atac de la spate", atunci pacientul ajunge intr-o constelatie schizofrenica cu mania ca este urmarit si persecutat de cineva. Prin aceasta manifestare pacientul incearca numai sa rezolve conflictele suferite, nu este chiar asa de "nebun" cum am crezut inainte.
Un astfel de pacient evita pe toti cei care ii creeza o astfel de frica.
Cataracta
Si cataracta este un simptom cuzate de acest conflict.
Cat timp conflictul este activ apare o tulburare partiala a corpului vitros.
Sensul biologic este de a nu vedea in lateral dusmanul care te ataca, astfel ca poti fugi inainte fara sa te panichezi vazand dusmanul cum fuge dupa tine. Se tulbura mereu numai o parte din corpul vitros, ca si cum ai pune clapele la ochii cailor.
In faza de vindecare corpul vitros se reface insa apare un edem care duce la asa-numitul glaucom, o marire a presiunii din ochi datorita edemului. Uneori edemul impinge nervul optic catre exterior.
Nu trebuie operat cu laser nici in faza de vindecare, nici in faza de conflict activ caci in urma acestuia corpul vitros este deteriorat permanent (iata ce face medicina!)
Un alt conflict - un conflict de despartire vizuala de o persoana iubita - afecteaza cristalinul (lentina) care se ulcereaza in faza de conflict activ si se ingroasa si tulbure in faza de vindecare si care reprezinta o alta forma de cataracta..
Exemplu: o pacienta a fost atacata la iesire din metrou pe drumul de mers acasa ca sa fie violata. Pacienta recidiva conflictul de fiecare data cand trecea seara prin acel loc unde avusese atacul, care a fost perceput ca un atac de la spate. Dupa un timp i s-au tulburat corpurile vitroase la ambii ochi. (Daca s-ar fi mutat in alta parte recidivele ar di disparut).
Exista un caz aparte care poate ameliora vederea cand nu este vorba de o vindecare ci de un conflict in plus.
Daca cineva nu vede vine la distanta din cauza unui conflict de atac de la spate cu alungirea optica a globului ocular si face in plus un conflict de despartire vizuala care afecteaza cristalinul, atunci cristalinul se schimba de asa natura in urma conflictului incat face mai buna vederea la distanta (ca sa vada mai bine persoana care s-a indepartat).
Si atunci brusc miopia dispare, insa nu dispare ca ochiul a revenit la forma normal ci doar ca acum lentila s-a modificat.
Acest fenomen il intalnim des la unii batrani care brusc nu mai a nevoie de ochelari pt. distanta…dar numai din cauza ca
nepotul s-a mutat in alt oras de ex.
Batranii faca cataracta la cristalin ( opacizarea lui) din cauza unui conflict de despartire vizuala (a murit partenerul sau copii s-au mutat din casa sau au plecat in strainatate). In timpul conflictului active cristalinul se subtiaza, in faza de vindecare devine opac.
Atat la cataracta corpului vitros cat si la cea a cristalinului poate aparea un glaucom. Caci fara aport de lichide nu se vindeca nimic. Si inflamatia dupa o ranire este de fapt un edem si este necesara.
Daca conflictul nu recidiveaza, opacizarea dispare de la sine. Daca recidiveaza opacizarea se accentueaza pana la orbire.
In Afrika, unde exista multi orbi din cauza asta, apare cu predilectie in tarile unde oamenii sau fost despartiti de familie sau familia a fost omorata.
Tot asa si hepatita, care apare in urma unui conflict “nu mai am ce sa mananc sau cum sa mananc” si care dupa “stiinta” este mult mai des raspandita in tarile subdezvoltate. Lucru fireasc daca ne gandim la grijile financiare si legate de hranire a oamenilr saraci si cu multe griji de acest gen in astfel de tari. Hepatita nu e cauzata de nici un virus, nu este deloc contagiabila si nici nu depinde de igiena.
Conjuctivita, Blefarita, Keratita,
Conflictele care afecteaza conjuctiva, pleaopa si cornea sunt toate cauzate de un conflit de despartire, similar cu cele ce afecteaza pielea.
Insa aici este vorba de o despartire vizuala, cand nu mai pot vedea pe cineva.
Cu cat conflictul este mai puternic cu atat el este mai in adancime.
Cel mai slab este cel care afecteaza pleoapa, cel mai puternic este cel care afecteaza corneea. La unii oameni conflictul este atat de puternic incat afecteaza si conjuctiva si cornea si atunci oftalmologii spun ca este o "keratito-conjuctivita".
Canalele lacrimale au un alt timp de conflict numit:
"dorinta de a fi vazut" (partea dreapta) sau "dorinta de a nu fi vazut" (partea stanga).
De ex, cand doresti sa te duci undeva ca sa fi vazut sau cand ai facut ceva neplacut si ai fost vazut dar nu ti-.ai dorit.
Glandele lacrimale au un alt tip de conflict.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce te opreste sa faci un comentariu?