Persoane interesate

duminică, 1 martie 2015

Daca vrei sa stii cum erau gandurile tale ieri, vezi cum se simte corpul tau astazi.


de ce ti-e frica nu scapi

Ca orice alta componenta a gandirii pesimiste, vinovatia este stresanta. Atat vina, cat si orice alt tip de gandire negativa, intra in obisnuinta, iar stresul pe care il provoaca devine cronic. Cand simti ca nu ai destule realizari, ca ai gresit ceva ori nu te-ai străduit suficient, te simti vinovat. Daca perseverezi in aceeasi atitudine, poti provoca slabirea propriului sistem imunitar. 
Cand ai o atitudine negativa pe perioade mai îndelungate de timp, in organism se produc schimbari chimice. Este eliberat in sange un ,stres chimic”, inhiband funcţionarea sistemului imunitar, aparent printr-un mecanism de creare a unei confuzii si prin slabirea lui. In aceste conditii incep sa apara problemele de sanatate, asa cum s-a intamplat si in cazul lui Cornel.
Sentimentele pozitive fata de propria persoana care te fac sa fii mai degraba optimist decat pesimist, contribuie la starea de sanatate. Sunt multe cai prin care se poate instala o boala. Poate veni pe cale ereditara, pe calea aerului pe care-l respiram sau a apei pe care o bem. Poate fi indusa de unii aditivi alimentari sau de substanţe poluante din mediu. Poate fi urmarea unei lipse de somn, de miscare, de substanţe nutritive sau de vitamine sau poate avea numeroase alte cauze. Credinta intr-o inteligenta superioara este un factor pentru vindecare şi sanatate. Cu cat te simti mai singur, cu atat traiesti mai stresat. Reaminteste-ti ca ai o linie directă cu Inteligenta Superioara. Aceasta este emisfera cerebrala dreapta. Cand activezi aceasta emisfera, iti activezi vocea interioară, intuitia. Activitatea emisferei drepte este amplificată in starile extinse de constiinta.
Mintea este programata de mediul exterior tot timpul, de:
 • evenimente care se repeta
 • afirmatii pe care le auzi in mod repetat
 • reclame care apar periodic în mass-media.

fricaInca de la o varsta foarte frageda, „inveti” cum sa te îmbolnavesti. De fapt, esti programat in acest sens prin mesaje de genul
 • daca te uzi la picioare, o sa racesti
 • daca mergi cu capul descoperit, te imbolnavesti.

Neuronii accepta astfel de programari ca pe niste instructiuni, ca pe o comanda care trebuie ascultata. Ca urmare, un asemenea mesaj devine o „profetie” care se împlineste. Un alt exemplu este cand vezi ca altii se îmbolnavesc si te gandesti sa nu te imbolnavesti si tu. Acest lucru se numeste „ingrijorare”, iar îngrijorarea inseamnă programare. Imaginile pe care le pastrezi in minte actionează ca niste comenzi care trebuie executate.
Gandurile si cuvintele au un rol de programare:
 • gandurile si exprimarea unor sentimente negative — programare nedorita care aduce nefericire, esecuri si boli.
 • gandurile si exprimarea unor sentimente pozitive — programare dorita care atrage fericire, succes si sanatate.
Daca crezi ca unele situatii prin care ai trecut determina aparitia unei boli, poti sa-ti produci boala respectiva cu adevarat. Poate ti s-a spus ca, „daca stai in curent, racesti” si ai acceptat acest lucru ca pe un adevar absolut. Aceasta acceptare este inclusa in sistemul tau de convingeri si data viitoare cand stai in curent racesti.
Vestea buna e ca organismul uman este pe deplin echipat pentru autovindecare. Interferezi cu acest proces natural atunci cand reactionezi la evenimente prin ingrijorare si de ce ti-e frica nu scapi.  Poti elimina interferenta reactionand relaxat la evenimentele din exterior. Starea de boala nu este starea de normalitate, ci cea de anormalitate. Stresul este cauza multor probleme de sanatate. Daca ai de luat în permanenta decizii „de viata si de moarte”, traiesti într-un stres continuu si te poti confrunta cu slabirea sistemului imunitar, depresie si alte afectiuni. Ori de cate ori sistemul imunitar este slabit, viata este pusa in pericol.
Dr. Dean Ornish de la Harvard Medical School spunea: „Cand sunteti suparati, ingrijorati sau speriati, tensiunea arteriala si bataile inimii cresc dramatic, arterele risca mai mult sa intre într-un spasm, iar trombocitele tind să se aglomereze si sa infunde vasele de sange”.
ingrijoratUn „ingrijorat cronic” provoaca reactii nedorite ale corpului prin ganduri de genul:
 • imi pierd slujba si raman fara mijloace de intretinere
 • voi fi atacat noaptea pe strada
 • casa imi va fi jefuita
 • sotul/sotia ma inseala
 • va incepe un razboi nuclear
 • voi fi singur la batranete
 • ceva groaznic se intampla unei persoane dragi
 • investitiile facute isi vor pierde valoarea
 • voi avea un atac de cord, ori alta boala grava
Felul in care corpul reactionează la aceste ganduri depinde de ceea ce a simtit in trecut. Istoria personala programeaza reactiile corpului in fata acestor temeri. Incapacitatea de a face fata stresului cauzat de un pericol potential si sentimentele de neajutorare in fata acestuia pot provoca:
 • depresie
 • micsorarea eficientei creierului
 • slabirea funcţionarii sistemului imunitar
 • aparitia unei boli
F.W.H. Myers a spus ca mintea inconştienta „nu este doar o adunatura de lucruri nefolositoare, ci si o mina de aur”. Mintea subconstienta este o sursa de reactii de tip “lupta sau fugi”, de alergii si fobii, de simptome nedorite şi de obiceiuri greu de dezbarat. Dar este si sursa intuitiei, a geniului creator, a perfectiunii fizice si a impulsurilor creatoare si spirituale care iti imbogatesc viata. Poti reprograma in subconstientul tau tot ceea ce nu iti place cand te relaxezi si accesezi stari de constiinta extinsa.
10520697_771349719582495_8629313524059557474_n
Daca vrei sa stii
cum erau gandurile tale ieri,
vezi cum se simte
corpul tau astazi.Tragedia omenirii in momentul actual consta in faptul ca este prea ocupata si nu isi gaseste timp sa se relaxeze si sa reflecteze. In lumea in care traim exista o raza de speranta. Poate ca oamenii vor deveni mai meditativi, mai contemplativi pe masură ce incep sa-si dea seama de beneficiile autocunoasterii interioare. Metodele de vindecare holistice devin tot mai populare in intreaga lume. Se aude tot mai mult ca unele probleme de sanatate care nu raspund la tratamentele conventionale reactionează la abordarile de tip holistic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce te opreste sa faci un comentariu?