Persoane interesate

miercuri, 11 februarie 2015

Noua medicina germana pe intelesul tuturor

Noua medicina germana pe intelesul tuturor
In timp ce slefuia und dulap, unui om i-a intrat, fara sa observe, o aschie in mana.
A doua zi i s-a umflat mana.
Omul merge la medicul de familie. Aceasta nu-l intreaba deloc ce a facut inainte sau ce cauza banuieste acesta, ci ii spune ca este reumatism acut articular, caci el recunoaste usor simptomele si ii da niste pastile standard.
Mana se desumfla ceva, dar cand inceteaza cu pastilele, ea se umfla din nou.
Omul este acum trimis de medic la un specialist.
Specialistul face 2 tomografe, o radiografie si 3 teste de sange si banuieste 3-4 boli diferite, fara sa gaseasca cauza exacta si boala exacta.
Dupa un tratament de cateva luni bazat pe diverse banuieli si dupa mici ameliorari cauzate de medicatia puternica, inflamatia revine. Se consulta un alt specialist, se fac alte tomografe si chiar si un RMN dar aschia e prea mica sa se vada la aparate. Nimeni nu stie cauza bolii, pacientul ajunge intre timp la disperare caci nu-si mai poate folosi mana de durere.
Si candva, in aceasta disperare omul apeleaza la un specialist in NMG, care, dupa ce ii asculta cu atentie povestea suferintelor si tratamentelor prin care a trecut il intreaba cea mai importanta intrebare:
cand au inceput simptomele si ce s-a intamplat inainte sa apara simptomul?
Si omul spune: “pai am sfeluit un dulap … poate mi-a intrat o aschie in mana, caci a doua zi deja mi se umflase mana. “
Si specialistul NMG ia o pinseta ascutita si cauta micul punct de intrare in piele si dupa ceva cateva minute de cautare gaseste punctual si ii scoate o aschie de 2 cm din mana. Ea cauzase toate simptomele caci nu putea sa iasa de la sine.
Atat de simplu poate sa fie o vindecare daca cunosti cauza reala.
Iar daca nu o cunosti su nu intrebi nimic pacientul, totul este o loterie. Degeaba ai cei mai buni specialist si cea mai buna aparatura.
Un doctor care ignora sufletul, emotiile si grijile pacientului nu are cum sa fie medic, caci omul nu este carne ci un suflet cu emotii.
Exemplul de mai sus se bazeaza chiar pe o intamplare reala numai ca specialistul era un chirurg.
Diferenta intre exemplul de mai sus si NMG este mica si de aceea l-am ales ca o pilda: in NMG este vorba de aschii si ghimpi sufletesti. Aschii pe care de regula pacientul le cunoaste sau cel putin le banuieste, dar de care nu stie exact ca urmari boli fizice: de la alergii si otite pana la cancere si reumatism.
Orice boala cu exceptia traumatismelor si intoxicatiilor au la baza aschii sufletesti (conflicte si socuri) care intra in suflet intr-o fractiune de secunda, ca si o aschie de lemn. Nu trebuie o indelungata suferinta si nici un stres mare, asa cum cred unii din modelul psihologic. In NMG avem de a face cu un model biologic.
Multi intreaba: “la ce ma ajute NMG daca cunosc cauza?”
Ca sa gasesti si sa scoti aschia din suflet. Atunci vindecarea este rapida si usoara si cea a trupului apare de la sine si fara medicamente. Ca in exemplul de mai sus.
“Si daca nu pot sa gasesc aschia singur?”
Atunci te duci la un specialist in NMG. Cautati impreuna pana o gasiti.
Daca nu o gasesti cu ajutorul lui, atunci te duci la altul si in plus incerci sa-ti deschizi sufletul mai mult.
Ce vina are specialistul ca tu ii ascunzi anumite lucruri sau le consideri a fi neimportante ? Numai tu poti cunoaste cauza si imprejurarile in care a intrat aschia. Nimeni altcineva. De aceea in NMG pacientul devine centrul vindecarii si nu specialistul, care acesta are rolul numai de a ajuta pacientul sa gaseasca ghimpele sau aschia.
“Si daca mi-a gasit aschia, cm o scot ?”
Intai gaseste-o si pe urma o sa vezi cum se poate scoate. Des iese chiar singura daca apesi in jurul locului unde a intrat. Numai ca trebuie sa apesi la locul potrivit ! Trebuie sa stii macar unde este si de la ce este.
Exista mai multe metode diferite de a elimina aschia din suflet.
Fara scoti aschia sufleteasca care nu iese de la sine, simptomele respective nu pot sa dispara definitive, indiferent ce faci. Si primul pas este mereu gasirea aschiei. Al doilea este scoaterea ei. Al treia este sa ai rabdare pana se vindeca carnea.
Si de regula se vindeca de la sine. Fara specialisti si fara remedii. Nici macar de "naturiste" nu are nevoie corpul.
Si daca in procesuld de autoreparatie al carnii apar dificultati, atunci va trebui sa mergi la un medic calificat care stie ce face si stie ce vorbeste ca sa nu te sperie sau sa-ti faca si mai rau, bagandu-ti o noua aschie in suflet. ("Mai aveti 6 luni de trait")
Uneori trebuie sa ajuti corpul, alteori nu. Depinde de situatie, curaj, locul afectat.
Multe aschii ies de la sine si atunci rana din carne se vindeca si ea de la sine, fara medicamente si remedii.
Acestea sunt bolile acute, trecatoare, care oricum nu necesita mare ajutor.
In plus: nici o reparatie fara puroi, inflamatie sau transpiratie.
Iar microbii nu-s dusmanii, ci gunoierii, pompierii si femeile de serviciu, de care corpul are tot asa de mare nevoie ca si orice cladire si institutie.
O lupta intre microbii rai si sistemul imunitar nu a existat niciodata, ci a fost si este un basm pentru oamenii naivi si fricosi.
Fara acest basm nu ar apela nimeni la antibiotice si vaccinuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce te opreste sa faci un comentariu?