Persoane interesate

vineri, 13 februarie 2015

Inflamatia tendoanelor lui Ahile

Inflamatia tendoanelor lui Ahile

As dori sa va raportez si eu o intamplare personala fascinanta legata de Noua medicina germana. Eu joc fotbal foarte pasionat de multi ani. Insa de 15 ani am o inflamatie a tendoanelor lui Ahile si care apare vara atunci cand terenurile pe care jucam sunt mai tari. Iarna cand terenul este moale de la ploaie sau zapada problemele incep sa dispara.
Cu cat jucam pe terenuri mai tari cu atat mai des aparea aceasta inflamatie care imi strica cheful sa joc. Cand ma trezeam dimineata dupa un atfel de joc imi trebuia jumatate de ora pana pot sa merg cat de cat. Am incercat toate metodele posibile ce sa scap de aceste dureri, insa nu a ajutat nimic. Diagnoza dupa un RMN a fost “inceput de degenerare”.

Imi era foarte clar ca tendoanele mele nu mai pot face fata solicitarii pe terenurile tari sau de pe asfalt.
Intr-o zi de august insa am inceput sa-mi analizez bolile care le am sau le-am avut din punctual de vedere al medicinii germane si mi-am adus aminte si de aceasta problema.
Si deoadata mi-am dat seama ca poate nu terenul este de vina ci doar o intamplare negativa legata de teren care m-a afectat si de care nu am scapat, formand asa-zisa sina.

Atunci trebuie ca acel conflict DHS care a declansat sina sa fi fost cu 15 ani in urma. Si deodata mi-am aminitit !
Jucam cu echipa acasa si terenul era tare ca piatra. In acest meci am cazut si mi-am intins tendoanele lui Ahile, ceea ce mi-a produs o durere asa de mare incat nu am mai putut sa mai joc. A durat 4 saptamani pana sa refaca tendoanele. Acum am realizat de abia ca am asociat aceasta accidentare cu terenurile tari sic a de fiecare data cand jucam pe teren tare corpul isi aducea aminte de aceasta intamplare si vroia sa ma avertizeze ca e ceva periculos.

Ca sa elimin sina formata mi-am facut constient situatia de atunci cat si faptul ca intamplarea de acum 15 ani nu mai are nici o insemnatate pentru mine. De atunci am jucat de mai multe ori pe terenuri tari si inflamatia si durerile de la tendoane nu au mai aparut. Nu am putut insa sa cred si am pastrat secretul pentru mine. Am zis sa mai astept pana pot sa solicit picioarele mai tare. Acum 6 saptamani am jucat pe un teren de beton acoperit cu un strat subtire de pamant cu putina iarba sintetica si am jucat fara nici o reticenta pana la epuizare totala. A doua zi dimineata m-am sculat din pat si am simulat ca ma doare calciul in fata sotiei, insa dupa cateva secunde am inceput sa dansez si sa rad in hohote de bucurie spunandu-i sotiei cum m-am vindecat. Intre timp alerg si pe asfalt si nu am mai avut nici un fel de durere. Din punct de vedere sportiv ma simt ca nou nascut.

Plin de recunostinta. T.G.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce te opreste sa faci un comentariu?