Persoane interesate

miercuri, 11 februarie 2015

Cum recunosti daca nou-nascutul sau bebelusul a suferit traume

Cum recunosti daca nou-nascutul sau bebelusul a suferit traume si are deci conflicte active?
Foarte simplu: prin faptul ca doarme prost, se trezeste des sau plange mult sau se trezeste plangand sau da senzatia ca are cosmaruri.
In somn sufletul se uita la intamplarile din trecut ca intr-un cinema. Daca acestea sunt urate sau traumatice sufletul se sperie la fel ca si atunci cand le-a trait in realitate. Deci recidiveaza cumva.
Asta inseamna un cosmar. Cosmarul poate recidiva conflictul, trezeste copilul din somn si redeclanseaza frica initiala.
Cand copilul este mic nu exista multe amintiri salvate in memorie si astfel sufletul se uita aproape noapte de noapte in timpul somnului la traumele suferite, in caz ca acestea exista. Iar daca nu sunt, nu sunt nici cosmaruri.
De aceea unii sugari au noapte de noapte un somn prost. Cu trecerea timpului exista 2 schimbari posibile : a) conflictele sunt eliminate incetul cu incetul sau b) odata cu marirea cantitatii de amintiri prin trecerea timpului sufletul nu se mai uita la traumele suferite noapte de noapte si cosmarurile se raresc. In cazul doi insa ameliorarea este deci doar aparenta caci conflictul este totusi inca activ. Insa aici sufletul nu mai vede atat de des filmele de groaza din cinema.
Al doilea semn care arata un conflict activ este apetit prost. Copii cu conflicte active sunt foarte pretentiosi la mancare si mananca putin sau chiar fortat.
Des gasim atat un somn prost cat si lipsa de apetit.
Oamenii de azi inclusiv pediatric (care oricum nu stiu nimic despre copii) cred ca aceste stari sunt “normale” si ca “asa sunt copiii”. Insa nu este deloc asa: copii acestia au traume/conflicte active si acest comportament
dispare imediat ce conflictele active sunt eliminate sau dispar de la sine.
Al treilea semn sunt maini reci.
Cand un conflict s-a eliminate apar imediat schimabari usor de perceput: somn ameliorat, apetit marit, maini calde.
Dup ace un conflict a fost vindecat este posibil ca in criza de vindecare sa apara scurt ceva: febra, convulsie scurta, criza epilepitica scurta, alte simptome fizice.
Cum aceasta este necesara si face parte din procesul de vindecare nu trebuie sa intre nimeni in panica caci este ca si cum vrei sa nasti fara durere si fara contractie.
Criza de vindecare ne arata ca vindecarea este un toi si ca jumatate din ea a fost deja efectuata.
Un remediu excelent si simplu de folosit care ajuta sugarii sa depaseasca unele din trauma suferite in uter sau la nastere este combinatia de remedii Bach din remediile
Mimulus (frici), Star of Bethlehem (socuri), Rock rose (sperieturi) si White chestnut (preocupare mentala cu conflictul) – in general se dau de 1-2 ori pe zi vreo 8-14 zile si se observa schimbarile.
Cantitatea de apa la remedii bach si homeopate nu joaca nici un rol… o picatura sau o lingura…sau o inghititura sau un pahar intreg au acelasi efect .
De regula deja dupa primele 2 zile se observa schimbari pozitive la somn si apetit. Si acestea se mentin des, daca nu intervin noi conflicte.
Remediile Bach sunt cam scumpe si nu trebuie neaparat cumparate, caci ele – ca si orice remediu homeopatic - se pot “copia” si face in casa cu ajutorul la numai o hartie, un pix si un pahar cu apa de catre oricine.
Am vazut sute de ameliorari evidente dupa administrarea acestei combinatii de remedii Bach pt. conflicte active la sugari recunoscute dupa simptomele de mai sus.
Insa ca nu orice conflict se poate vindeca cu aceasta schema Bach sau ca nu se poata apara cu ele pe viitor un sugar de noi conflicte – cara apar des de la certuri, conflicte din din casa sau cand sugarul este dus la medic la controale sau la vaccinare – trebuie sa fie foarte clar oricui.

http://sanatate.findtalk.biz/t510-cum-sa-produci-orice-remediu-homeopat-oricand-si-fara-nici-un-ban

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce te opreste sa faci un comentariu?