Persoane interesate

miercuri, 11 februarie 2015

Conflict motoriu la un copil mic

Conflict motoriu la un copil mic
"Stranepoata mea de 14 luni, care mergea deja, deodata nu a mai putut sa mearga, de parca avea picioarele paralizate. Cum nu era vaccinata, efectul negativ al unui vaccin era exclus. Doctorul consultat s-a mirat si el de acest simptom si nu avea nici o explicatie.
Nepoata, care se pricepe in Noua medicina m-a sunat ca sa ne sfatuim impreuna despre o posibila cauza. Inainte cu cateva zile copilul primise un remediu homeopatic in dilutie inalta si nepoata banuia ca asta ar fi fost cauza. Sora mea, adica bunica copilului, care deja vedea copilul in carut cu rotile, vroia neaparat sa mearga la spital sa vada daca nu cumva boala Lyme a afectat nepoata caci si vecinii avusesera aceasta boala si s-au “vindecat cu antibiotice.” Stiam ca nu am timp mult caci sora-mea deja dorea sa duca copilul sa-i faca o analiza a sangelui,
Insa eu stiam in urma seminarului NMG facut, ca in spatele simptomelor trebuie sa se ascunda un conflict motoric, un conflict de “a nu putea fugi/scapa de un pericol”.
Asa ca am intrebat mama la telefon daca a existat o situatie in care cineva a tinut copilul contra vointei lui. La inceput mama fetei nu si-a adus aminte de nimic, insa pe urma a spus: da, matusa Inge a inchis copilul timp de 2 zile intr-un pat cu gratii ca sa invete copilul sa doarma singur si copilul a plans si i-a fost frica, a tipat dupa mine mereu, desi eu ma uitam la ea din 5 in 5 minute.
Deci iata ca am gasit conflictul ! Copilasul a fost speriat de patul cu gratii si a crezut ca nu mai poate sa scape de acolo, deci conflict motoriu. Stiind conflictul, gasirea solutiei a fost o joaca: i-am spus nepoatei sa-i arate copilului ca din acel pat poate sa iasa singura.
Mama copilului a scos patul de la gratii si a indemnat-o sa intre si sa iasa din pat singura, aratandu-i cum se face. La un singur minut dupa ce a vazut ca poate sa iasa singura din pat copilul a inceput sa mearga ! Ce usurare a fost pe noi toti ! Imediat dupa ce a inceput sa mearga, fetita, evident usurata, arata plina de entuziasm la toti cum putea ea sa intre si sa iasa din acel patut.
Nici nu vreau sa-mi imaginez ce s-ar fi intamplat daca nu as fi stiut de NMG si ce conflicte ar fi avut copilul la spital si la luat sange si la cine stie ce tratamente date de medici ! Sper ca, publicand aceasta intamplare adevarata, ea sa ajute candva si la altor copii care ajung intr-o situatie similara."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce te opreste sa faci un comentariu?