Persoane interesate

miercuri, 11 februarie 2015

Caderea parului, matreata, parul albit

Caderea parului, matreata, parul albit
Eepiderma e întotdeauna asociată cu un conflict de separare. Si scalpul apartine de epiderma. La pierderea părului, încărunţire, mătreaţă – conflict de separare asociat la cap – pentru că ai fost mângâiat pe cap, ai asociat în acel loc separarea. Sau pentru că la 16 ani ai mângâiat pe cap prima mare dragoste.
Atenţie! Prima mare iubire e întotdeauna ceva deosebit!
Sau îmi mângâi câinele pe cap. Dacă fuge, voi avea probleme pe cap.
Faza activă – pierderea părului sau mătreaţă.
Memoria pe scurt timp e diminuată.
Ex: - un bărbat cu păr grizonat – separare brutală şi urâtă – „vitiligo al părului”. A rezolvat conflictul şi şi-a recăpătat culoarea părului. Mulţi sunt pe şina căderii părului, rezolvă conflictul de separare şi căderea părului diminuează.
Contează mult cum a ajuns pe şină.
Funcţionează numai atunci când conflictul nu mai are obiect. Dacă conflictul rămâne de actualitate, nu mai creşte părul înapoi.
Gravida sau mama care alăptează e masculină şi feminină. Pot să sufăr un conflict de separare fără să mă separ de partenerul meu. Se întâmplă ceva şi îmi închipui doar că partenerul mă părăseşte. Fiecare îşi are propria realitate.
Există sute de feluri de conflicte de separare.
Când conflictul e rezolvat, se ajunge la înroşirea pielii în jurul capului, te mănâncă, părul începe să crească, mătreaţa dispare.
Mâncărimea e în faza activă, e afectată memoria pe termen scurt, desensibilizarea – pentru a putea uita persoana – acesta e sensul biologic.
SENSUL ACESTUI PROGRAM E UITAREA. Aici ne ajută natura în faza activă. .
Ex: - o tânără fată de 25 de ani, foarte frumoasă, suferă de căderea părului de când ţine minte. Conflict de separare de la 4 ani: avea o pasăre cântătoare, care îi stătea pe cap. Într-o zi se aşază pe pasăre şi moare. Are un şoc. Se ascunde în spatele tomberonului vecinului. Instinctiv mama îi cumpără altă pasăre. 25 de ani a avut tot timpul aceeaşi pasăre. Hamer spune că ar trebui să găsească o pasăre care să i se aşeze pe cap, pentru a scăpa de conflictul de separare.
Ex: - bărbat de 26 de ani întreabă ce părere are NMG despre bolile incurabile? Căderea bărbii într-un cerc, pe partea partenerului – conflict activ de separare de partener. Acum 3 ani se despărţise de prietena lui, nu a reuşit să treacă peste asta, o visează, plângă, o sună. Îl întreabă de ce nu se căsătoreşte cu ea. Spune că nu s-a gândit.
Ex: - un turc avea la 20 de ani păr negru, foarte ondulat. La 40 de ani mai are o urmă mică deasupra urechilor. Turcul trăia cu o turcoaică de 16 ani, aveau relaţii sexuale şi la turci asta e o promisiune de căsătorie. Fata s-a reorientat, pentru că el nu vroia să o ceară în căsătorie. Fata îi trecea degetele prin păr. Separarea – de atunci îi cade părul. S-a recăsătorit. Hamer îi spune că ar fi vrut şi un copil de la fată, pentru că părul îi cade pe partea mamă-copil. I-a spus să o roage pe soţie să-i mângâie părul care nu mai este, ca să treacă conflictul.
Ex: - soţia îi spune soţului: „nu te mai iubesc ca la început!” A doua zi soţul are mătreaţă. Pielea reacţionează foarte repede.
PĂRUL ALB – ASOCIEREA LA CAP A UNEI SEPARĂRI BRUTALE ŞI URÂTE.
Gravida îi spune prietenului: „eu te părăsesc, copilul nu e al tău”. Într-un an prietenul a fost alb la păr.
Ex: - fată de 16 ani cu păr alb. La 14 ani trebuise să renunţe la cal, pentru că părinţii nu-şi mai permiteau. Calului i se pune un sac pe cap. Fata plânge toată noaptea. De atunci a început să încărunţească. La 50 de ani, are o pajişte şi 2 ani şi-a reconstruit legătura ca la primul cal. Pe măsură ce îşi va reface legătura, poate îi va reveni culoarea părului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce te opreste sa faci un comentariu?