Persoane interesate

sâmbătă, 21 februarie 2015

Apendicita la copil de gradinita Analiza dpdv NMG.

Apendicita la copil de gradinita
Analiza dpdv NMG.
"Totul a inceput intr-o luni seara cu usoare dureri de burta. Ziua urmatoare s-a dus la gradinita si la pranz durerile au inceput, devenind din ce in ce mai puternice catre seara. Miercuri nu l-am mai putut duce la gradinita. Doctorita pe care am sunat-o a spus “probabil apendicita”. Doctorita a venit si a confirmat diagnoza, i-a dat copilului un remediu homeopathic si m-a rugat, in caz ca se agraveaza sa o sun din nou.
Seara la ora 20, fiul deja de ghemuia din cauza durerilor.
Am mers la cabinetul doctoritei si doctorita a spus sa analizeze cazul dupa Noua medicina si sa gaseasca conflictul.
Am intrebat-o cine este “Hamer” si ce este “medicina noua”. Doctorita a zambit si a spus ca “cauza la copil trebuie sa fie o cearta la care copilul a asistat”.
Am devenit precauta, caci cine vrea sa-si expuna viata privata. Insa doctorita a avut dreptate, caci sambata seara eu si cu sotul meu ne-am certat si fiul nostru era de fata.
Am intrebat doctorita daca ar ajuta-o la ceva daca vorbeasc cu baiatul si ii explica acestuia ca de fapt, noi parinti, nu avem de fapt probleme, ca il iubim si ca ramanem in orice caz impreuna. Doctorita a spus ca da, asta ar putea avea vreun efect pozitiv asupra copilului.
Asa ca am mers acasa cu copilul, l-am pus in pat si am vorbit amandoi cu el. I-am explicat ca si el se mai cearta din cand in cand cu prietenii cand se joaca In ciuda faptului ca ii iubeste si ca asa se intampla si la noi parintii. Si ca mama si tatal nu au mereu aceeasi opinie. I-am spus ca il iubim si ca noi trei suntem o familie. Baiatul ne-a privit plin de intelegere, a dat din cap aprobator printre durerile ce le avea si a adormit imediat. Intre timp era ora 21.
La ora 23:30 a trebuit sa- schimbam complet hainele caci era ud leaorca de la transpiratie. Nu s-a trezit cand l-am schimbat si nici dupa ceea nu s-a m-ai trezit deloc. Nici macar un zvacnit de durere nu a mai avut. A doua zi s-a trezit obosit, epuizat si avea un fel de febra musculara la muschii stomacului din cauza incordarii din seara precedenta, insa iritatia apendicului disparuse complet.
Ii multumesc DR. Hamer si dvoastra pentru toate aceste cunostinte pe care le impartasiti cu noi.
--------
Comentariu: apendicita este deja faza de vindecare, baiatul trebuie sa fi trecut deja peste conflict. Insa totusi a fost foarte intelept
din partea mamei sa vorbeasca cu el si sa-l linisteasca. Foarte bine descrisa este faza de vinecare cu vindecarea tuberculoaa in care apare transpiratie si epuizare. In faza de conflict apare la apendic o excrescenta (tumoare in termini medicali) care este eliminata de corp in faza de vindecare.
Insa mare atentie : pe vremuri chirurgii aruncau apendicul la gunoi. Intre timp ins ail trimit des la analize si e firesc ca sa se descopere o tumoare si atunci din diagnoza este schimbata din apendicita in cancer la interstinul gros !
Scarface: Atentie la certuri in fata copiilor ! Cu cat sunt mai mici cu atat sunt mai afectati ! Daca pe un copil il doare burta dupa ce a asistat la certurile parintilor sau bunicilor (=persoanele dragi) atunci nu trebuie sa va mirati de unde apar aceste dureri. Eliminarea apendicului nu este numai inutila dar produce la mult copii noi traume, caci cui ii place sa i se deschida burta cu un cutit, sa i se faca injectie, si sa stea singur in spital sau pe masa de operatie ?
Cu cat mai mic copilul cu atat este mai traumatizat de o operatie, fie ea cat de mica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce te opreste sa faci un comentariu?