Persoane interesate

joi, 10 aprilie 2014

Iubirea pe scurt..

Iubirea inseamna cu totul si cu totul altceva decat ceea ce inteleg acesti oameni ai prezentului nostru,cei obisnuiti cu acest termen si totodata obisnuiti cu acea iubire practicata care nu se poate numi altfel decat o mascarada
29. Astfel, au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lacomie, de rautate; plini de pizma, de ucidere, de cearta, de inselaciune, de porniri rautacioase; sunt soptitori,
30. barfitori, uratori de Dumnezeu, obraznici, trufasi, laudarosi, nascocitori de rele, neascultatori de parinti,
31. fara pricepere, calcatori de cuvant, fara dragoste fireasca, neinduplecati, fara mila.

Iubirea obisnuita nu face decat sa ceara..adevarata iubire nu cere nimic,ea daruieste.
Unica ei bucurie este daruirea de sine!..
Iubirea obisnuita are multe pretentii pe cand cea adevarata nu cere nimic ci ea pur si simplu exista..iubirea obisnuita iti da o stare de lesin,de greata,te sufoca..adu-ti aminte acum si nu maine de cate ori ai fost in aceasta stare?..de unde provine de fiecare data?..de acolo de unde tu lasi sa se stabileasca atunci cand doresti cu ardoare pe cineva din iubire adevarata si ti-o face iubire obisnuita...nu mai da voie,aceasta iubire este o alegere ca ea sa poate exercita esenta adevarata spre implinire.
Cea autentica hraneste sufletul,il fortifica,iubirea obisnuita nu hraneste decat Egoul,ea nu hraneste sinele real,ci pe cel iluzoriu..
Iubirea adevrata nu se simte niciodata frustrata,caci nu are asteptari.
In schimb,iubirea comuna nu se simte niciodata implinita,asteapta prea mult si nu considera niciodata ca a primit suficient pentru serviciile sale..
Iubirea comuna isi face tot timpul griji,cea adevarat tine cont de starea partenerului,dar nu isi face niciodata griji.
Atunci cand iubesti cu adevarat pe cineva,tii cont de nevoile sale,dar nu iti faci griji in legatura cu fanteziile lui stupide..
Cei care se gandesc la Dumnezeu intr-o maniera filozofica nu vor afla niciodata ce este iubirea si oricum,nu-l vor cunoaste nici pe Dumnezeu.
Iubirea este hrana sufletului..la fel cum alimentele sunt hrana trupului,daca trupul nu primeste hrana cel care nevoie devine slabit, la fel se petrec lucrurile si cu sufletul...tu ce fel de hrana ai nevoie?..
Cel care se iubeste pe sine descopera ca in interiorul sau nu exista niciun EGO
Egoul apare din iubirea celorlalti fara a teiubi pe tine insuti,mai bine zis din incercarea de a-i iubi pe ceilalti..
Cel care se iubeste pe sine face primul pas catre iubirea adevarata.
Este ca si cum ai arunca o pietricica in apa linistita a unui lac..
Prima unda circulara apare in imediata apropiere a lacului in care a cazut piatra si este foarte mica..
Ea continua sa se dilate,devenind din in ce mai mare,pana cand atinge malul cel mai idepartat al lacului.
Daca blochezi practic prima unda,cea din apropierea pietrei,blochezi practic intregul proces.
Nu vei obtine astfel o unda care sa atinga malul opus,care sa calatoareasca pana la capat,asa se pierde rezonanta oricarui suflet viu cu sansa de a se descoperi ceva maret.
Cel care se iubeste pe sine se bucura atat de mult de iubirea sa,devine atat de fericit incat iubirea lui incepe sa se reverse si in afara lui,asupra celorlalti.
Acest lucru este absolut garantat,caci este o lege a iubirii..!!!
Iubirea nu poate exista daca nu intra in comuniune cu altcineva,nu poti sa te iubesti la infinit numai pe tine insuti..ajungi sa intelegi destul de rapid ca daca iubirea unei singure persona este atat de benefica,aceasta fericire poate deveni chiar mai mare daca o impartasesti cu altii.
Nu exista ziua de maine,dca ar exista ziua de maine nu ai putea sa nu-ti faci griji in legatura cu ea,ziua de maine nu vine niciodata.
Este doar un proces de ingrijorare asa cum este si cu iubirea neimpartasita,ea nu apare pentru ca nu exista inca dragostea de sine(prezentul)..nici ziua de ieri pentru ca nu poate fi adusa in prezent(unul nu mai exista,unul nu exista inca,tot ceea ce este in mainile noastre este momentul prezentului(sansa de intelege descoperirea sinelui)...aici si acum.
Dar tu esti tot timpul in alta parte,nu esti niciodata in (Acum) esti mereu in (Atunci),totul este la indemana dar tu esti mereu absent.
Acest mesaj este scris pe hartie igienica si poate din aceasta cauza toti ne stergem la fund cu el,trebuie sa fi fost foarte urgent si am ajuns la wc si nu mai degraba in acest prezent minunat
Nu intelegeti ca orice intra in gura merge in pantece si apoi este aruncat afara in hazna? (Mat.15:17)
Fiindca nu intra in inima lui, ci in pantece, si apoi este dat afara in hazna."
Deci ce intra defapt in inima noastra?..o mancare care va ajunge la hazna,deci trupul meu spiritual este defapt in trupul meu fizic si de aici apare confuzia Sinelui cu Egoul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce te opreste sa faci un comentariu?