Persoane interesate

duminică, 17 noiembrie 2013

Programarea Eu-lui

     Nu ti se cuvine nimic   

Adesea nu apreciem ceea ce avem decat in momentul in care ne lipseste. Aici putem include sanatatea, familia si prietenii, locul de munca, banii pe care-i ai azi sau pe care-i vei avea maine. Cand esti tanar, ai impresia ca parintii vor fi tot timpul in jurul tau, dar lucrurile nu vor sta tot timpul asa. Probabil te gandesti ca vei avea tot timpul din lume sa poti relua relatiile cu vechii prieteni sau sa petreci timpul cu prietenii noi, dar nu este asa. Nimic nu-ti este garantat in viitor, nici macar maine nu stii ce se va intampla, inclusiv cu cei pe care-i iubesti.

     Perspectiva este un lucru minunat

In general, atunci cand esti suparat sau ingrijorat, se petrece deoarece ti-ai pierdut perspectiva. Tot ceea ce se intampla in vietile noastre pare atat de  mare, de important, dar atunci cand aceste mici aspecte sunt privite la scara larga, aproape ca nu inseamna nimic, luptele pe care le ducem, locul de munca pe care nu l-am obtinut, lucrurile pe care ni le dorim si pe care nu le-am obtinut, majoritatea dintre acestea nu o sa aibe nici-o insemnatate in 20, 30, 40 de ani de acum incolo. Este destul de greu sa privesti pe termen lung cand tot ceea ce stim este sa ne satisfacem dorintele pe termen scurt.

  Dragostea este mai mult decat un sentiment, este o alegere

 Acel impuls de pasiune si de dragoste nu o sa dureze foarte mult, dar asta nu inseamna ca dragostea de lunga durata nu exista. Dragostea nu este doar un sentiment, este o alegere pe care o faci zilnic. Trebuie sa alegem sa iertam, sa lasam supararile sa treaca, sa fim buni, sa respectam oamenii din jurul nostru si sa-i ajutam. Relatiile necesita efortul nostru sustinut. Uneori este extraordinar de usor sa mentinem o relatie iar alteori este extrem de dificil, dar pana la urma noi alegem cum vorbim, cum ne comportam si cum gandim intr-o relatie.

  Nu este nicio rusine sa nu cunosti

 Nimeni nu le cunoaste pe toate si nimeni nu detine toate raspunsurile. Nu este nici-o rusine sa spui “Nu stiu.”. Pretinzand ca esti perfect nu o sa devi perfect. Avem aceasta idee inoculata de perfectionism care ne sterge orice urma de umanitate din noi insine. Perfectiunea este plictisitoarea, a fi om este un lucru superb. Oamenii nu sunt facuti sa fie perfecti. Cu totii facem greseli ocazional. Invatam din mers, aceasta este viata. Dincolo de aceste lucruri, nimanui nu-i place de Domnul Stie-Tot. Un pic de vulnerabilitate te face ca tu sa fi o persoana cu care se poate discuta.Asta este perfectiunea ,o ordine stabilita intr-un haos.


 Nu este tot timpul vorba de tine

 Nu esti epicentrul universului. Este foarte dificil sa vezi lumea dintr-o alta perspectiva in afara de cea a ta, atata timp cat suntem atat de concentrati in legatura cu ceea ce se intampla in vietile noastre. Cuvantul “eu” este cel mai folosit cuvant in conversatiile de zi cu zi. Este foarte normal sa fi preocupat de lucrurile care se petrec in viata ta, dar trebuie sa acorzi atentie atat lucrurilor care te afecteaza pe tine cat si lucrurilor care-i afecteaza pe cei din jurul tau.

 Nu vei primi tot timpul ceea ce-ti doresti

 Indiferent de cat de bine iti vei pune la punct planurile  sau cat de mult vei munci pentru indeplinirea scopurilor, uneori lucrurile nu merg asa cu ne-am fi asteptat. Cu totii avem anumite asteptari care, din pacate, nu se materializeaza in realitate. Uneori visele noastre nu se indeplinesc si trebuie sa schimbam cursul gandurilor si scopurilor noastre pentru a putea gasi din nou directia corecta.

 Nu poti sa multumesti pe toata lumea

 Nu este necesar ca toata lumea sa fie de acord cu tine si nici macar ca toata lumea sa te placa. Este natura umana sa simtim sentimentul de apartenenta, sa ne dorim sa fim placuti, respectati si apreciati, dar aceste lucruri nu trebuiesc date in schimbul integritatii si fericirii noastre. Alti oameni nu-ti pot oferi validarea pe care o cauti, acesta validare trebuie sa vina din interior.

  Impaca-te cu tine insuti


Adesea, cand suntem tineri avem senzatia ca trebuie sa facem toate lucrurile deodata. In mintea noastra, ar trebui sa decidem toate aspectele vietii noastre, sa ne planificam totul, sa ne gasim dragostea adevarata, sa aflam adevaratul sens al vietii, toate acestea sa le fac in acelasi timp.
Nu grabi lucrurile, lasa viata sa se desfasoare in jurul tau. Cantareste situatiile si vezi in ce directie te indrepti, calculeaza-ti optiunile dar bucura-te in acest timp de fiecare moment al vietii tale, nu te lasa prins in situatiile vietii tale si nu incerca sa cauti in ele pentru ca nu o sa te gasesti niciodata. Scopurile tale sunt foarte importante dar singurul mod prin care ti le poti indeplini este acela de trai in prezent.

Banii nu o sa-ti rezolve problemele reale
 
Banii sunt o unealta, o comoditate prin care-ti cumperi anumite necesitati, nu sunt raspunsul problemelor tale. Exista o multime de oameni care traiesc foarte modest dar traiesc vieti extraordinar de fericite. De cealalta parte, exista oameni foarte bogati care au vieti destul de mizerabile. Banii iti pot cumpara o casa frumoasa, o masina buna, pantofi de firma si chiar securitatea si confortul de care ai nevoie dar nu pot rezolva problema singuratatii sau cea a relatiilor. Genul de fericire pe care banii o ofera este o fericire trecatoare si neautentica. Fericirea adevarata nu este de vanzare. Daca astepti ca banii sa-ti ofere fericirea, poti astepta foarte mult de acum inainte si nu o vei intalni niciodata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce te opreste sa faci un comentariu?